Vask af solceller

Nogle producenter hævder at deres paneler er smudsfri eller selvrensende.

Solcellevask

Solpaneler er ikke selvrensende

Nogle producenter hævder at deres paneler er smudsfri eller selvrensende, men virkeligheden er desværre en anden. Uanset hvilke innovative belægninger, der anvendes, så gælder naturens love stadigvæk og det betyder at sand, støv, snavs, blade, insekter, fugleklatter, pollen, alger og lignende over tid vil akkumulere sig på panelernes overflade. Efter som solcellernes energi kommer fra lyset og ikke den varme som lyset afgiver, så reduceres panelernes elproduktion voldsomt, når snavs skygger for lyset.

Regnvand er ikke rent

Nogle forhandlere og producenter påstår at almindeligt regnvejr renser panelerne og dermed gør dem vedligeholdelsesfri. Hvis det var sandt, så var det også unødvendigt at pudse vinduer. Det er korrekt at regnvandet vil skylle noget snavs væk, men indgroet snavs bliver siddende og almindelig luftforurening betyder, at regnvandet kommer med friske partikler der lægger sig på panelernes overflade og gror fast.

Almindelige rengøringsmidler duer ikk

Nogle forhandlere vil fortælle dig at en trappestige, en haveslange, noget vinduesrens eller en gulvspand med universalrengøring er løsningen på problemet. Virkeligheden er desværre at det skader mere end det gavner.

Panelerne kan ikke tåle de stærke kemikalier i almindelige rengøringsmidler.

Man risikerer at beskadige panelerne hvis man utilsigtet presser for hårdt på overfladen når man tørrer af.

Aftørring med klude og svampe vil ridse overfladen på panelerne og nedsætte effekten.

Hvis du gør rent uden rengøringsmidler og svampe, så vil postevandet efterlade kalkbelægninger. Ved gentagende afvaskning, så vil kalkbelægningen vokse gradvist og gevinsten med rengøringen overskygges af effekttabet fra den voksende kalkbelægning.

Uanset hvad, så er det risikabelt og hårdt for de fleste at klatre rundt på taget for at gøre rent.
Fyns Solcellerens har løsningen!

Vi har indkøbt specialudstyr til, at gøre solpaneler rene med. Vi anvender et særligt Ionic rentvandsanlæg der producerer afkalket vand uden mineraler og bakterier. Anlæggene er udstyret med lange slanger og vandførende teleskopstænger, så vi kan rengøre fra jorden. Det betyder, at vi skånsomt, nemt og effektivt kan rengøre dine paneler, så du får det maksimale udbytte af dine solceller – året rundt! Klima- og energiministeriet anbefaler rengøring mellem 1 og 4 gange årligt afhængig af lokale vejr- og klimaforhold på din adresse.

Naborabat

Saml 3 – 4 af dine naboer og få op til 10% i rabat.

Kontakt os allerede i dag på tlf. 40 27 88 65, vi kommer på hele Fyn og rengører dine solceller og solpaneler.

Vil du se billeder af vores arbejde?

Nedenfor kan du billeder af vores tidligere arbejde hos forskellige kunder.